Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 22 of 22
  1. #21
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    88

    Default

    After working on this as time allowed, I finally got it off.
    Heat and hammer didn't quite get it done. It took heat and leverage to do it. I heated the angle gear coupling around the rim and inserted an old, bent bolt in one of the unthreaded holes. There is a rectangular-ish bump on the angle gear housing on the passenger side which I was able to use to as a leverage point for a pry bar to push on the bent bolt, pushing out the prop shaft behind it.
    Not an easy or a fun job but patience paid off. Thanks to all who shared their knowledge.

    Gary

  2. #22
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    590

    Default

    I'm having the same problem on a 2004 XC70. It took me about 20 minutes to get all bolts off: 6 at front, 6 at carrier bearing and 6 at rear. The rear ones were hardest to get at and to get loose because of rust. No problem removing the front end from ange gear flange but cannot get the rear end free. Tried most of the advice on this and other forums but no success. I have not tried heat because of the rubber in there or a chisel because I don't know where to put it.

    Here is a picture looking towards rear of car. Any advice or suggestions?

    Click image for larger version. 

Name:	rear cv.jpg 
Views:	16 
Size:	91.2 KB 
ID:	8977

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •