Results 1 to 4 of 4

Thread: Highlights Position Sensor Level

  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    New Brunswick, Canada
    Posts
    62

    Default Highlights Position Sensor Level

    Hi all,

    I have an XC70 AWD '05 without Four-C and I need to replace the sensor level (P/N 8622446).

    The sensor was easy to remove, just one nut, however, I forgot to take a picture and now I cannot figure out how to re-assemble it



    The lever goes to the link rod, the connector with the connector but I cannot figure out the purpose of the bracket that remains floating on its own.

    If you have an XC70 (non Four-C) would you be so kind to take a picture of this sensor that is located on the rear driver side?

    Thank you!
    Alex
    Last edited by Metallo; 06-11-2019 at 01:52 PM.
    My XC 70

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    New Brunswick, Canada
    Posts
    62

    Default

    Anybody?

    Thank you!
    Alex
    My XC 70

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    New Brunswick, Canada
    Posts
    62

    Default

    Now I understand what's going on with that bracket.

    There is a rivet that fixes it to the body of the car, the rivet is broken and therefore that is the reason why I could not give a sense to where the part was going to be.
    Now, how to fix it?
    It cannot be done from under the car, maybe removing the wheel but I have got the impression it will not be sufficient and need to remove more stuff.

    Anybody has ever experienced this?

    Alex
    My XC 70

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    7750′47″S 16640′06″E
    Posts
    477

    Default

    Quote Originally Posted by Metallo View Post
    Now I understand what's going on with that bracket.

    There is a rivet that fixes it to the body of the car, the rivet is broken and therefore that is the reason why I could not give a sense to where the part was going to be.
    Now, how to fix it?
    It cannot be done from under the car, maybe removing the wheel but I have got the impression it will not be sufficient and need to remove more stuff.

    Anybody has ever experienced this?

    Alex
    Looks like you are the first to delve into this territory, maybe drill the rivet out and replace it with a fastener if it is accessible , good luck with it!
    Current fleet, Countless P.O.S's, Rust buckets, Junk cars, Stolen and other assorted rubbish Volvo cars,

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •