Results 1 to 4 of 4

Thread: Steering Wheel Audio Controls Not Working

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Cary, NC 27513
    Posts
    357

    Question Steering Wheel Audio Controls Not Working

    ... a quick search returned no results.

    So I just noticed that the steering wheel audio controls on my HU-613 equipped 04 don't seem to function.

    Is there a special setting on the head unit that I should check before adding it to the short list of warantee issues I have for the car?

    Thanks
    al
    2004 XC70 Ice White Exterior, Brown/Taupe Interior
    --------------------------------------------------
    - Premium Package
    - Versatility Package
    - No Touring Package but...
    -- Added IAQS
    -- Added Homelink
    - DSTC
    - Xenia Wheels/Pirelli STR
    - Reverse Warning
    - Rear Skid Plate

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Cary, NC 27513
    Posts
    357

    Default

    Well, I drove the car for the first time at night this evening, and the although the cruise control buttons on the steering wheel work and light-up fine, the audio controls do not even light up.

    So I am thinking that a connector or fuse is at fault. Before handing this to the dealer, any tips on easy things to check first?

    Thanks
    al
    2004 XC70 Ice White Exterior, Brown/Taupe Interior
    --------------------------------------------------
    - Premium Package
    - Versatility Package
    - No Touring Package but...
    -- Added IAQS
    -- Added Homelink
    - DSTC
    - Xenia Wheels/Pirelli STR
    - Reverse Warning
    - Rear Skid Plate

  3. #3
    Art's Avatar
    Art is offline Senior Member & VolvoXC.com Supporter
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Red Deer, AB., Canada
    Posts
    4,120

    Default

    Not without removing the airbag module. Likely the result of a faulty audio control switch or connection from the contact reel as you surmised.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2

    Default

    Al,

    I have the same symptoms with my HU-613 lights and steering wheel controls. Did you ever figure out what the problem was? Would love to know.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •